Workshop familieopstellingen

De eerst volgende workshop vindt plaats op 30 september 2023. Aanmelden kan via bovenstaand contactformulier.  Nog slechts 1 plek vrij voor een vraaginbrenger en ook 2 voor representanten.


De basis van je leven wordt vormgegeven door de familie waarin je geboren werd. Je familie bestaat uit je ouders, broers en zussen, je kinderen, je exen, ooms en tantes, grootouders en alle voorouders voor hen. Al deze mensen maken onderdeel uit van jouw familie en zijn in meer of mindere mate van invloed op jouw als persoon. Je familie in zicht krijgen op deze diepere laag betekent dat je meer inzicht krijgt in wie je bent en waarom je doet wat je doet. Gebeurtenissen van generaties (korter of langer geleden): bijvoorbeeld miskraam, abortus, oorlog, misbruik, criminaliteit, emigratie, adoptie, het vroegtijdige overlijden van familieleden, echtscheiding (vaak volledig onbewust) in de familie doorwerken. Iedereen die binnen een familiesysteem geboren wordt, blijft bij dit systeem horen, zelfs als ze buitengesloten zijn. Verstoringen in het familiesysteem kunnen generaties lang van invloed blijven op het familiesysteem.


Een familieopstelling is er voor iedereen die terugkerende patronen ervaart en daar niet of moeilijk uit komt of als je ergens tegenaan loopt waar je van los wilt komen. Een familieopstelling maakt dit zichtbaar en kan een helende beweging tot stand brengen.Mogelijke thema's of problemen waar een opstelling bij kan helpen:


  • Als je jezelf graag wil bevrijden van belemmerende patronen
  • Als je in een gezonde verbinding wil komen met je ouders, je kinderen of andere familieleden
  • Wanneer je inzicht wil krijgen in familieconflicten en daar op een goede manier mee wil kunnen omgaan
  • Als je graag duidelijkheid wil krijgen over je partnerrelatie en hier (alleen of samen) aan wil werken. Is het mogelijk om de verbinding en liefde (weer) te herstellen en te verstevigen
  • Wanneer je graag (weer) verbinding wilt voelen met andere mensen en met het leven
  • Als je je draai of je doel in het leven niet kan vinden
  • Wanneer je inzicht en beweging wil krijgen in onverklaarbare gevoelens van angst, verdriet, woede, schuldgevoelens of het gevoel er niet bij te horen.
  • Voor allerlei zaken die aan je knagen of zich blijven herhalen in je leven, maar waar je je vinger niet op kunt leggen.
  • Als lid van een samengesteld gezin, waarbinnen je spanningen en problemen ervaart.
  • Of als je al veel persoonlijk werk hebt verricht, maar het gevoel blijft hebben nog niet bij de kern te zijn uitgekomen.

bron: www.ivsw.nl


Deelnemen als vraaginbrenger

Als je een eigen opstelling wilt doen is een duidelijke vraag niet nodig, is die er wel dan is dat ook goed. Belangrijker is dat er iets is waar je mee zit, waar je in vastloopt zoals je hierboven in de voorbeelden ziet. Een eigen opstelling geeft inzicht in jouw familiesysteem brengt je verder. 
Er is tijdens elke workshop plek voor maximaal 4 vraaginbrengers, dus wees er snel bij als je deze kans niet wilt missen!


Investering vraaginbrenger workshop familie-opstellingen: € 55,-


Deelnemen als representant

Het bijzondere van familieopstellingen is dat representanten niets hoeven te kunnen of te weten. Ik heb zelfs sceptische representanten gezien, die verbijsterd in een opstelling stonden. Iedereen kan het!

De ervaring leert dat ook representanten inzichten krijgen, bijvoorbeeld in eigen patronen of omdat ze voor een bepaalde rol gevraagd worden.


Investering representant workshop familie-opstellingen: € 17,50


Tijdens een workshop zorg ik voor koffie, thee en wat lekkers.


Wat zeggen deelnemers?

"Ook als je het niet begrijpt, is het antwoord onderweg dankzij deze avond bij Inge. Magisch" - Jeanette


"Systemisch denken heeft voor mij deuren geopend waarvan ik niet eens wist dat ze gesloten waren" - Marco


"Ik vond het zo bijzonder te voelen hoe de energie z'n werk doet en 'vreemde' mensen jouw verhaal kunnen laten vertellen." - Nicole